top of page

klein crailo gemeenschap

klein crailo is een eigentijds 'buurschap' in een groter buurtschap. Klein crailo is een gemeenschap van gelijkgezinde buren die elkaar helpen en bewust afhankelijk zijn van gezamenlijke voorzieningen. We wonen zelfstandig, en helpen elkaar waar nodig met raad en daad.

 

Doelgroep

klein crailo staat open voor samenwerking met iedereen: jong, ouder, alleen of samen. Wat we vragen is dat je je in wilt zetten voor het buurtschap Crailo en voor Klein Crailo in het bijzonder. Dat je duurzaam leven belangrijk vindt, en houdt van een beetje reuring om je heen.

kc-wordcloud-doelgroep.png

Gemeenschappelijk

Klein Crailo is een actieve, open gemeenschap. Door bewoners, voor bewoners en voor anderen! We denken aan een avond in de week samen koken en eten, oppassen of helpen met de boodschappen. Of aan een samenwerking met de bibliotheek, en mensen die onze gemeenschappelijke ruimte gebruiken voor activiteiten. We delen elektrische auto's, fietsen en gereedschap met onze buren op Crailo. We gaan op zoek naar organisaties en bedrijven die met ons op een vriendelijke manier leven in de brouwerij brengen. Heb je een goed idee dat past bij Klein Crailo en wil je je handen uit de mouwen steken? Dan ontmoeten we je graag!

kc-wordcloud-gemeenschappelijk.png

Tuin

De tuin is super belangrijk voor Klein Crailo. We verbouwen op kleine schaal voedsel en houden dieren die bijdragen aan een goed ecologisch evenwicht in de tuin. Maar dat is niet alles; onze tuin moet zo zijn aangelegd dat je er buitenconcerten geeft, films draait, educatie projecten organiseert. Dat bewoners uit de buurt en van verder weg graag even komen struinen en ontspannen, dat je elkaar makkelijk ontmoet. Wat ons betreft kun je in de tuin spelen en bewegen. De bewoners zijn gericht op buiten. Dat zie je terug in de tuin.

kc-wordcloud-tuin.png
bottom of page