top of page

klein crailo bouwkunst

Duurzaam 

Voor de bouw van klein crailo kiezen we voor duurzame oplossingen die bijdragen aan een kleine footprint. Ons uitgangspunt is een bestaand gebouw en (ver)bouwen we waar mogelijk circulair. Daarmee besparen we veel op onze footprint. De architectuur van klein crailo zal passen in de omgeving van buurtschap Crailo. We kiezen voor materialen die lang meegaan en zoveel mogelijk ecologisch zijn.

 

Compact

Klein crailo kiest bewust voor compact. Zo houden we ruimte voor de natuur en elkaar.

 

In de natuur - met de natuur

De natuur levert zoveel mogelijk de bouwmaterialen en de energie. We onderzoeken ook of we grondstoffen die al op Crailo aanwezig zijn kunnen gebruiken in de bouw. Dan kun je denken aan beton, baksteen, hout, en andere materialen. 

 

Klein crailo is meer dan wonen, dus een moestuin of een voedselbos gebaseerd op de principes van permacultuur is essentieel.

 

Technologisch

Een lage footprint realiseer je door innovatieve technologie te gebruiken. Klein crailo heeft de ambitie om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. We onderzoeken de mogelijkheden van zonnepanelen, warmtepompen, het recyclen van water, en gezamenlijk gebruik van voorzieningen zoals de wasmachine, maar ook de auto.

 

Innovatief

Welke nieuwe, grensverleggende oplossingen kunnen nog meer toegepast worden bij het ontwikkelen van klein crailo? We blijven dat onderzoeken. Heb je daar ideeën over? 

Neem graag contact op via email.

 

bottom of page